TurkishEnglishBulgarianChinese (Traditional)FrenchArabicGermanGreekItalianJapaneseKoreanPortugueseRussianSpanish

Oğuzhan Başkurt’un kaleminden ”Brüksel Notları”

Bu hafta Brüksel’de düzenlenen Kış Semineri’ne değerli öğrencim Mümin Özkan ile katıldım. Öncelikle Brüksel’den bahsedeyim. Hafta içi akşam antrenmanlarına kadar gezecek epey vaktimiz oldu. Şehir çok güzel planlanmış ve tarih kokan bir şehir. Bir çok müze ve parklar mevcut. Sistem çok güzel şehirde metro ile çok rahat ulaşım sağlanılabiliyor. İnsanlar güleryüzlü. Tertemiz bir şehir.

Kış Semineri 2013 her sene düzenlenen bir organizasyon. Biz çok büyük bir spor kompleksinde hem ikamet ettik hemde eğitimlere katıldık. Eğitimlerdeki Senseileri aşağıda listeledim. Aynı zamanda bizim dostluk köprüsü kurduğumuz Belçika’nın Shihanı Aziz Belhassane da sağolsun bizi çok iyi karşıladı. Onunda aikido eğitimlerini izleyecek fırsatımız oldu. Bir çok sensei ile tanıştık ve de bir çok fayda aldığımızı düşünüyorum.

İaido, Jodo ve Kendo çalışmaları gayet güzel ve keyifliydi. Sınıvlar hakkında bilgilendik. Aynı zamanda Nakakura Sensei’in anısına her sene düzenlenen şampiyonaya katıldık. Tek temsil eden olarak Türkiye’nin isminin okunması benim için bir gururdu. Takımlarda 2 tur geçtik ve ilk defa katıldığım bir şampiyonada maç kazanmak keyifliydi. Sonra yenildik tabikide?:)

Sınavları ve organizasyonu çok beğendim ve buradan edindiğimiz tecrübeleri tüm arkadaşlarımla paylaşmak son derece keyifli…

Paylaş.