35+ Yaş Aikido
Hayat 35 inden sonra başlar. Daha sağlıklı bir bünye için kontrollü spor sizi geleceğe güvenle taşır. Haftada 2-3 saat aikido antrenmanı yapmak sizleri daha dayanıklı ve esnek bir beden yapısına kavuşturabilir. Bunun yanı sıra kendinizi daha iyi hissettireceği kesin.
Aikimode Aiki Akademi’de 35+ yetişkinler için haftaiçi ve haftasonu aikido eğitimleri tüm hızı ile devam ediyor. Bu yaş grubu aikido çalışmaları performanstan çok Aikido’nun teknik ve ruhsal gelişimini ön planda tutan bir sistemde devam ettirilmektedir. Antrenmana katılmak isteyen 35+ yaş grubu yetişkinlerin haftanın hergünü katılabileceği sabah,öğle ve akşam sınıfları akademimizde mevcut.
Aikido eğitimlerine yeni başlamak isteyenler için ”Aikido’ya Başlama Kılavuzu” oluşturduk. Lütfen tıklayınız.
Bu yaş grubu öğrencileri opsiyonel olarak haftada minimum 2 veya 2+ gün (seans) eğitime almaktayız. Haftada sınırsız eğitim alma imkanı bu yaş gurubu katılımcılar için Aikimode’de. Aikido eğitimleri 1 seans yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir. Aikido eğitimlerinin dışında aiki-jo ve aiki-ken çalışmalarına (sopa ve tahta kılıç) da dahil olan yetişkinler aikido sanatın temellerini daha iyi anlamak için olanak bulabilmektedirler.
Eğitimlere katılmak isteyen yetişkinler için öncelikle bir ön değerlendirme dersi yapılmaktadır. Değerlendirme esnasında öğrencinin antrenmanlara katılma isteği vede spor yapmasına herhangi bir engel teşkil etmeyecek sağlık sorunu olup olmadığı gözlemlenir. Aynı zamanda Aikido sanatı ve Aikimode Aiki Akademi hakkında bir brifing (sunum) verilir.
Bu değerlendirme eğitimlerine katılmayı arzu ederseniz iletişim bölümündeki telefonumuzdan bizlere ulaşıp randevu alabilirsiniz.
Yetişkinlerde Spor’un Önemi
Egzersizin yararları şöyle özetlenebilir: Her şeyden önce egzersizle kalori harcanır. Kan basıncı, serum kolesterolü, vücut kompozisyonu, kalp ve solunum sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Egzersiz, obez kişinin psikolojik durumunu iyileştirir, bazal metabolizma hızında artışa sebep olur, karbonhidrat oranı yüksek olan tatlı, çikolata, hamur işlerine karşı isteği azaltır, uyku düzenini olumlu etkiler, doğal yaşlanmayı geciktirir, erkeklerde prostat kanseri riskini, kadınlarda osteoporozu durdurur.
Fiziksel aktivite en basit tanımı ile enerjiyi harcamak için vücudun hareket etmesi olarak tanımlanabilir. Bugün insanlar fiziksel aktivitelere katılmanın gerekliliğini daha iyi kavramış durumdadırlar. Birçok insan spor merkezlerine devam etmekte ya da evde egzersiz yapmaktadır. Son yıllarda tüm dünyada mücadelesi yoğun bir şekilde devam eden, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak yaşam süresini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen şişmanlığın (obezite) en önemli sebeplerinden biri fiziksel aktivitenin yetersiz olmasıdır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezitenin görülme sıklığı gittikçe artmakta, görülme yaşı düşmekte ve sağlık üzerindeki etkileri ciddi boyutlara ulaşmaktadır.
Yaşımız ilerledikçe vücudumuzda ne gibi değişiklikler meydana gelir?
Kas dokusunda azalma-yağ dokusunda artma. Ne yazık ki yağlar vücudunuzu hareket ettirmek için kasılan kaslarınız gibi fonksiyon gösteremezler. Yağlar direk olarak vücut ağırlığına eklenerek vücudu daha zor hareket eder hale getirirler.
Kemikler yaş ilerledikçe mineral içeriklerini (kalsiyum ve fosfor) kaybederler. Bu durum ileri yaşlarda kemik erimesi (osteoporoz) olarak adlandırılan büyük sağlık problemini ortaya çıkartır. Kemik erimesi kemiklerde kompresyon kırıklarına neden olur. Bu kırıklar genellikle: kalçalar, omurlar ve el bileğinde meydana gelir.
Kalp-damar sistemi; akciğerler, kalp ve kan damarlarından oluşmaktadır. Kalp-damar sistemimizdeki en büyük bozulma yaşam tarzımızla olmaktadır. Zamanla kan damarları içinde kalsiyum, kolesterol ve yağlar birikerek tıkanıklığa bu durum ise kalp krizi veya inmeye neden olur. Ölümlerin çoğu bu nedenle olmaktadır.
En yavaş bozulmaya başlayan merkezi sinir sistemidir. Reflekslerimiz ve reaksiyonlarımız daha yavaş hale gelir ve biz çeviklik isteyen hareketlerde hız kaybederiz. Düşme veya kayma gibi durumlarda kendimizi korumamız zorlaşır.
Düzenli fiziksel aktivitenin faydaları nelerdir?
Kas gücü ve vücut esnekliğini geliştirir.
Kalp-damar sistemini güçlendirerek dayanıklılığı arttırır.
Akıl ve ruh sağlığı açısından da faydalıdır. Düzenli egzersizle kişi gerilimini azaltabilir, günlük baskılardan uzaklaşabilir ve zihnini zinde tutabilir.
İdeal vücut ağırlığına ulaşmayı ve yağ dokusunda azalmayı sağlar.
Daha iyi motor koordinasyon sağlar.
Çevikliği artırır.