TurkishEnglishBulgarianChinese (Traditional)FrenchArabicGermanGreekItalianJapaneseKoreanPortugueseRussianSpanish

7 – 12 Yaş Aikido

Aikimode Aiki Akademi’de 7-12 yaş grubu çocukların katılabilecekleri haftaiçi ve haftasonu aikido sınıfları mevcut. Bu sınıflarda çocukların temel Aikido tekniklerinin öğretimiyle, bu tekniklerin dinamik temellerini oluşturan kondisyonel ve koordinatif biyomotor özelliklerin çok yönlü gelişimi işlenir.

Antrenmanlarda ana eğitmenin dışında büyük asistanlarımız ile çocuklarımız sürekli gözlem altında tutuluyor ve yeni başlayanların adaptasyonları sağlanıyor. Bu sayede çocuklar kendileri için oluşturulmuş antrenman alanında güvenli bir şekilde eğitim almış oluyorlar.  Bu sistem ile tüm çocuklar verimli bir eğitim almış olmanın yanı sıra farkındalıklarını da artırmaktalar.

Aikido eğitimlerine yeni başlamak isteyenler için ”Aikido’ya Başlama Kılavuzu” oluşturduk. Lütfen tıklayınız.

7-12 Yaş gurubunda genelde derslerimiz 4 ana kısımdan oluşmaktadır. Bu kısımlar;

  • Isınma ve fiziksel becereleri geliştirme çalışmaları
  • Temel teknik ve gücü yönetebilme çalışmaları
  • İleri seviye teknik çalışmalar
  • Performans çalışmaları

 

Bu yaş grubu çocukları opsiyonel olarak haftada 1, 2 veya 3 gün eğitime kabul etmekteyiz.  Aikido eğitimleri 1 seans yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir.

Eğitimlere katılmak isteyen öğrenciler için öncelikle bir ön değerlendirme dersi yapılmaktadır. Değerlendirme esnasında çocuğun gruba olan uyumu, antrenmanlara katılma isteği vede spor yapmasına herhangi bir engel teşkil etmeyecek sağlık sorunu olup olmadığı gözlemlenir.

Bu değerlendirme eğitimlerine çocuğunuzun katılmasını arzu ederseniz iletişim bölümündeki telefonumuzdan bizlere ulaşıp randevu alabilirsiniz.

 

Çcouklar için Spor ve Aikido (7-12 YAŞ)

Bu dönemde ilkokul çocukları, yeni beceriler kazanmaktan çok daha önce kazandıkları temel becerileri daha akıcı ve doğru olarak ortaya koyarlar. Burada ?spor? terimi geniş anlamıyla kullanılmıştır. Yani yalnız yarışma değil; aynı zamanda eğlence ve spor etkinlikleri açısından gönüllü katıldıkları faaliyetler; oyun, dans gibi aktiviteleri de kapsayan bir araç olarak benimsenmiştir. Bu dönemdeki gelişim hızı psikomotor olgunluğa ve duygusal etkinliklere bağlıdır.

Yedi yaşından on yaşına kadar olgunlaşmış olan temel becerilerini birleştirerek sporla ilgili beceriler de kullanma başlar. Kuvvet, dayanıklılık, hız, denge gibi özelliklerin gelişmesiyle performans artar. Değişik hızlarda ip atlama, taş sektirme ve top fırlatma gibi harekeler bu evrimin tipik geçiş hareketleridir. Hareketler giderek daha karmaşık ve spor türüne özgü seçilmeye başlanır. 11 yaşından sonra beceri gelişmesinde bireysel farklılıklar ve bir branşa (statüye bağlı olarak) yönelme ortaya çıkar. Kapsamlı alıştırma ile yeni birçok hareket öğrenilmiş ve pekiştirilmiş olur. Çocuklar, hareket becerilerini öğrenmeye ve yarışmaya çok isteklidirler. Daha sonraki yaşlarda ise spor dalına özgü hareketler ve becerilerle yaşlara göre spor dalları söz konusu olur.

Herhangi bir spor dalı gözetmeden çok yönlü olarak koordinatif yeteneklerin gelişimi hedeflenir. Tam olarak geliştirilmiş koordinatif yeteneklerin, sportif becerileri öğrenmedeki sürat ve niteliği olumlu yönde etkilediği kanıtlanmıştır. Ayrıca, insanın gelişim özellikleri doğrultusunda, koordinatif yeteneklerin gelişimi, 11/12 yaşlarına kadar %80’in üzerine erişmiş durumdadır. Bu eğitim verilmez ise, takip eden eğitim aşamalarında, optimal bir performans gelişimi sağlama olanağı hemen hemen hiç kalmaz. Bu aşamada; çok sayıda çocuğa spor sevgisi, spordan zevk alma ve spor yapma alışkanlığını kazandırmak için ağırlıklı olarak eğitsel oyunlara yer verilmelidir.

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanların içlerine kapanık halleri göze çarpmaktadır. Bizlerden büyükler olarak önemli görevler beklenmektedir. Çocuklara ve gençlere çevreleri ile nasıl uyumlu olacaklarını keşfetmelerini sağlamak onlara yapabileceğimiz en büyük iyilik. Aikido sanatı çocukların kendilerine olan güvenlerini ve konsantre olabilme yeteneklerini arttırarak, psikolojik ve fizyolojik yönden sağlam bir yapıya kavuşmalarına yardımcı olacaktır.Her insanın içinde var olan enerjinin ortaya çıkartılıp doğru amaçlar için kullanılması, beden ve ruh uyumunun sağlanması aikidonun hedefidir.

Paylaş.