TurkishEnglishBulgarianChinese (Traditional)FrenchArabicGermanGreekItalianJapaneseKoreanPortugueseRussianSpanish

Oğuzhan Ulvi Başkurt Sensei İstanbul Proje Yönetim Derneği’nin (İPYD) düzenlemiş olduğu ”Dinamikler 2014” konferansının kapanış konuşmasını yaptı.

Farklı şeyler düşünüp farklı sonuçlar beklemenin öneminin anlatıldığı konuşmada ana tema”Başarı’nın Formülü” idi. ”Başarılı olmak ne demektir?” ”Nasıl başarılı olabiliriz?” gibi soruların cevaplarının anlatıldığı konuşma izleyiciler açısındanda faydalı ve keyifli bir sunum oldu.

Aikido sanatının anlamından yola çıkılarak savaş sanatlarındaki başarı ile iş dünyasındaki başarı arasındaki paralelliklerede değinilen konferansta, izleyicilerden bazılarıda Oğuzhan Sensei’ye sunumlarda eşlik ettiler.

Dinamikler 2014 ekibine, İstanbul Proje Yönetim Derneği üyelerine ve İPYD Başkanı sayın Cenk Tolga Cığgın’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.

İstanbul Proje Yönetim Derneği

Ülkemizde 1980 yılından bu yana, farklı üretim alanlarında, proje, kuruluş ve sektör düzeylerinde farklı nitelik ve tanımlarda ortaya çıkan ?Proje Yönetimi? yaklaşımları günümüzde dünyadaki gelişmelere paralel olarak genel kabul görmüş mesleki bir kimliğe kavuşma sürecini yaşarken, konu ile ilgili bilgi birikimine sahip olma ve terminoloji oluşturma çalışmaları da önem kazanmıştır.

İstanbul Proje Yönetim Derneği ( www.ipyd.org), bu süreçte yer alan 27 kişilik kurucularının çabalarıyla 18 Mart 1997 tarihinde yasal kuruluşunu tamamlamıştır. Derneğin şu an İnşaat ve Taahhüt, Telekom, Bilişim, Finans başta olmak üzere çeşitli sektörlerden 480’den fazla üyesi bulunmaktadır.

Ülkemizdeki işgücü ve kısıtlı kaynakların verimli kullanılması için, proje yönetiminin etkin olarak uygulanmasına katkıda bulunmak misyonu ile çalışan İPYD’nin  gelecekteki hedefi Türkiye ve Avrasya koridorunda, proje yönetiminin çağdaş ilke, yöntem ve araçlarının kullanımını yaygınlaştıran, proje yönetimi alanında referans noktası ve paylaşım platformu olmayı hedefleyen lider Sivil Toplum Kuruluşu olmak.

Proje yöneticiliğinin tüm disiplinlerde bir meslek olarak kabul görmesini sağlamak, proje yönetiminin teori ve uygulamalarını geliştirmek ve yaygınlaştırmak, proje yönetiminde profesyonelliği ve kaliteyi teşvik etmek, etik kuralların, mesleki standartların ve akreditasyon koşullarının geliştirilmesini ve korunmasını sağlamak İPYD’nin temel amacını oluşturmaktadır.

Aikido ile İş yaşamında ”Başarı’nın Sırrı”

Paylaş.