TurkishEnglishBulgarianChinese (Traditional)FrenchArabicGermanGreekItalianJapaneseKoreanPortugueseRussianSpanish

Aikimode Aiki Akademi 2020 Şubat Ataşehir-4.Levent-Bahçelievler Derecelendirme (Kyu)-(Dan) Sınavı

Değerli öğrenciler ve veliler,

Aikimode Aiki Akademi Ataşehir, 4.Levent ve Bahçelievler şubelerinde bulunan yetişkin ve çocuk öğrenciler için aşağıda belirtilen tarihlerde derecelendirme (kyu) sınavı yapılacaktır.

***Sınava katılacak çocuk öğrencilerin velilerinin kayıt yaptırırken kendilerine uygun saati rezervasyon ile sisteme işletmesi ve bu saati kendi ajandalarına kaydetmeleri gerekmektedir.

***Sınav programına takvimi uymayan öğrenciler diğer şubelerde de sınava girebilirler.

Ataşehir 3-12 Yaş Çocuk Derecelendirme Sınavları (Ataşehir)

Ataşehir şubesinde 3-12 yaş grubu çocukların sınavı 23 Şubat Pazar yapılacaktır. Sınavlar 09.00’dan 16.00’a kadar her saat başı olacak şekilde programlanmıştır. Öğrenci ve velilerin sınava katılacakları saati önceden rezerve etmesi gerekmektedir. Sınava kayıt yaparken danışmadan sınav giriş saatini not ettirmeyi unutmayınız.

Sınav dolayısı ile 23 Şubat Pazar günü Aikimode Ataşehir’de ders yapılmayacaktır. 23 Şubat Pazar dersi olan öğrenciler 22 Şubat Cumartesi gününe rezervasyon yaptırarak derslerini telafi edebilirler.

***Ataşehir’deki öğrenciler için sınav kaydı 16 Şubat Pazar son gündür. Belirlenen tarihleri geçirerek geç kayıt yapan öğrenciler 50 TL ek ücret ödeyerek kayıt yaptırabilirler. (Bu uygulama öğrencilerin ve velilerin kayıtlarını son ana bırakmamaları ve bizlerin sınavı daha düzgün planlayabilmesi için yapılmaktadır.)

4.Levent 3-12 Yaş Çocuk Derecelendirme Sınavları (4.Levent)

4.Levent şubesinde 3-12 yaş grubu çocukların sınavı 22 Şubat Cumartesi yapılacaktır. Sınavlar 14.00’dan 18.00’a kadar her saat başı olacak şekilde programlanmıştır. Öğrenci ve velilerin sınava katılacakları saati önceden rezerve etmesi gerekmektedir. Sınava kayıt yaparken danışmadan sınav giriş saatini not ettirmeyi unutmayınız.

Sınav dolayısı ile 22 Şubat Cumartesi 09.00-14.00 arası ders yapılacaktır. 22 Şubat Cumartesi 14.00 sonrası ders yapılmayacaktır. Cumartesi 14.00’dan sonra Aikimode 4.Levent’te dersi olan öğrenciler 09.00-14.00 arasına rezervasyon yaptırarak derslerini telafi edebilirler. 23 Şubat Pazar günü aikido dersleri 18.00 a kadar devam edecektir.

***4.Levent’teki öğrenciler için sınav kaydı 16 Şubat Pazar son gündür. Belirlenen tarihleri geçirerek geç kayıt yapan öğrenciler 50 TL ek ücret ödeyerek kayıt yaptırabilirler. (Bu uygulama öğrencilerin ve velilerin kayıtlarını son ana bırakmamaları ve bizlerin sınavı daha düzgün planlayabilmesi için yapılmaktadır.)

Bahçelievler 3-12 Yaş Çocuk Derecelendirme Sınavları (Bahçelievler)

Bahçelievler şubesinde 3-12 yaş grubu çocukların sınavı 22 Şubat Cumartesi yapılacaktır. Sınavlar 09.00’dan 11.00’a kadar her saat başı olacak şekilde programlanmıştır. Öğrenci ve velilerin sınava katılacakları saati önceden rezerve etmesi gerekmektedir. Sınava kayıt yaparken danışmadan sınav giriş saatini not ettirmeyi unutmayınız. 22 Şubat Cumartesi günü aikido dersleri 12.00 dan sonra devam edecektir.

***Bahçelievler’deki öğrenciler için sınav kaydı 16 Şubat Pazar son gündür. Belirlenen tarihleri geçirerek geç kayıt yapan öğrenciler 50 TL ek ücret ödeyerek kayıt yaptırabilirler. (Bu uygulama öğrencilerin ve velilerin kayıtlarını son ana bırakmamaları ve bizlerin sınavı daha düzgün planlayabilmesi için yapılmaktadır.)

4.Levent&Ataşehir&Bahçelievler Yetişkin Sınav Programı

22 Şubat Cumartesi

Tüm yetişkin sınıfı (12+) öğrencilerimizin sınavları Aikimode Aiki Akademi 4.Levent ‘te yapılacaktır.

6-5-4-3 Kyu Yetişkin Sınavları Saatleri

18.00 – 20.00 Yetişkin (12+) 6.Kyu, 5.Kyu, 4.Kyu, 3.Kyu Derecelendirme (Kyu) Sınavı

22 Şubat Cumartesi ve 23 Şubat Pazar sınav dolayısı ile 18.00’dan sonraki çocuk (3-12) ve yetişkin antrenmanları Aikimode 4.Levent’te yapılmayacaktır.

***Sınav dolayısı ile 22 Şubat Cumartesi sınava katılacak yetişkin sınıfı (12+) öğrenciler 17.30 da Aikimode Aiki Akademi 4.Levent Sapphire’de hazır bulunmalıdırlar.

*3. Kyu Sınavına katılacakların seminerlerini tamamlaması gerekmektedir. Aksi taktirde sınava kayıt yaptırılamaz.

 

Ataşehir, 4.Levent, Bahçelievler Kıdemli Yetişkin Sınav Programı

23 Şubat Pazar

Tüm hakamalı öğrencilerimizin sınavları Aikimode Aiki Akademi 4.Levent Sapphire’de yapılacaktır.

2. Kyu-1.Kyu-ShodanHo-Shodan-Nidan-Sandan Yetişkin Sınavları Saatleri

18.00 – 22.00 Kıdemli Yetişkinler (2.Kyu 1.Kyu Shodan-Ho 1.Dan Derecelendirme (Kyu-Dan) Sınavı

*Sınava katılacakların seminerlerini tamamlaması gerekmektedir. Aksi taktirde sınava kayıt yaptırılamaz.

 

***Önemli Duyurular

1- Sınav ücretleri yetişkinler (6.KYU – 1. DAN’A KADAR 200 TL, 2 DAN 220 TL, 3.DAN 330 TL, 4.DAN 440 TL) ,üniversite lisans öğrencileri 12+ yetişkin sınıfı öğrencileri (140 TL) ve 3-12 yaş gurubu çocuklar (120 TL), Part-Time asistanlar için (100 TL)dir.

Belirlenen tarihleri geçirerek geç kayıt yapan öğrenciler 50 TL ek ücret ödeyerek kayıt yaptırabilirler. (Bu uygulama öğrencilerin ve velilerin kayıtlarını son ana bırakmamaları ve bizlerin sınavı daha düzgün planlayabilmesi için yapılmaktadır.) Kaydınızı yaptırmayı unutursanız sınav listesinde isminiz olmayacaktır.. Sınav kayıtlarını yaptırdıktan sonra Aikimode Danışmalardaki görevlilere isminizi not ettirmeyi unutmayınız.
2- Sınav kayıtlarınızı önceden yaptırmanız karışıklık olmaması için önemle hatırlatılır. Sınava katılmak zorunlu değildir. İstemeyenler katılmayabilirler.
3- Kamera ve fotoğraf makinesi getirebilirsiniz.
4- Sınava girmeyen yetişkin ve çocuk öğrencilerde sınavda bulunarak genel fotoğraflarda yer alırlar ve güzel bir anı sahibi olabilirler.
5- Sınava katılan 3-12 yaş grubu çocuklar için derecelendirme aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır.
6- Sınava girip girmeyeceğinizi aikimode danışmaya sorarak öğrenebilirsiniz. (Hakama ve ileri seviyeler sensei onayı ile sınava girebilmektedirler).
7- Tüm çocuk grubu asistanlarının çocuk sınavında hazır bulunması gerekmektedir.
8- Sınava girmeyen çocuklar cumartesi gününe rezervasyon yaptırarak derslerini telafi edebilirler.
9- Yetişkin ve çocuk sınav teknikleri için aşağıdaki linkten web sitemize girip “dosya bölümünden”(yazıların altında) Excel tablosunu indirebilirsiniz. PDF
10- Sınav programı yoğun olmasından dolayı sınava girecek tüm öğrenciler (özellikle veliler) sınav saatinden 20 dakika önce Aikimode Aiki Akademi’de hazır olmaları gerekmektedir. Aksaklıkların olmaması için zamanında hazır olmanızı rica ediyoruz.
11- Sınav teknikleri tablosu için tıklayınız.PDF
12- Hedef koymak ve siyah kuşağa ulaşabilmek için yapılması gerekenler nelerdir ? Aikimode Aiki Akademi Kuşak Sistemi için Tıklayınız.
13-Bu sınav ile birlikte tüm öğrencilerin dojo kuralları ve sistem hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Sınav öncesi 1-2 soruluk yazılı ve sözlü sınav yapılabilir. Sınav dökümanları için tıklayınız.

 

AİKİMODE KYU SİSTEMİ

  1. 3.KYU dan itibaren tüm öğrenciler Aikimode Aiki Akademi’de hakama giyebilirler.
  2. Hakama giyen öğrenciler kıdemli sınıflarına katılabilirler.
  3. Sınavlar 3 aylık periyotlar halinde yapılmaktadır.
  4. 3-12 yaş grubu çocuklar için;
    • Yeni başlayan öğrenciler için beyaz kuşaktan sonraki ilk sınava eğitmen onayı alındığı taktirde 3 ay tamamlanmadan da katılınabilir.
    • Beyaz kuşaktan 8. Kyu (Açık Mavi kuşak) derecesine kadar minimum 3 ayda bir derece atlayabilirler.
    • Kyu (Açık Mavi kuşak) derecesinden 5. Kyu (Mor kuşak) derecesine kadar minimum 6 ayda bir derece atlayabilirler
    • Kyu (Mor kuşak) derecesinden 2. Kyu (Kahverengi kuşak) derecesine kadar minimum 9 ayda bir derece atlayabilirler.
    • Belirtilen süreler minimum süreler olmakla birlikte eğitmen hazır olduğunu hissetmediği taktirde öğrenciyi sınavlara davet etmeyebilir.

 

Değerlendirme kriterleri;
. Seviyenize uygun olarak teknik anlayışınız
. Saldırıya anında hareketiniz ve tepkiniz
. Saldırının gücüne göre hareketinizi ayarlamanız
. İmtihan boyunca gösterdiğiniz konsantrasyon ve bilinç,
. Hareketin hızı yada hangi güçle yapıldığı değil, akıcılığı ve devamlılığı,
. Ego değil, güven ve cesaret önemlidir.
. Sizin seviyenizdeki bir başkası için sınavda eş olmaya hazır olunuz
. Japonca terimleri bilmeniz ve onlara karşılık vermeniz sınavın bir parçasıdır.
. Öğrenciler seanslarını tamamlamış olsalar bile sensei’nin onayı ile sınava girebilirler.
. Kyu Sınavlarında yapılacak en büyük yanlışlık ve saygısızlık , sizin ilerlemeniz ve başarınız için vücudunu size emanet eden ukenize (partnerinize) sert ve sakatlanmaya yol açabilecek şekilde davranmanızdır. Bu, kesinlikle kabul edilemez.

Derecelendirmenin amacı kimin kime üstün olduğunun anlaşılması değil, kimin Aikido yetenekleri, bilgisi ve kültürü itibarıyla çevresindeki arkadaşlarına neyi verebileceğinin ve nereye kadar yardımcı olabileceğinin diğerleri tarafından bilinmesidir. Burada ön planda algılanması gereken kıstas hakim olmak değil, vermek ve paylaşmaktır.Aikido’daki derecelendirme seviyenin ölçülebilmesi için güzel bir araçtır. Çocuklar ve yetişkinler sınavlar sayesinde ne kadar ilerleyebileceklerini ve ne kadar ilerlediklerini teknik olarak gözlemlerler.1.Dan (siyah kuşak) yaş sınırı 16’dır. Kişinin fiziksel gelişimini yüksek oranda tamamladığı bu yaş siyah kuşak olabilmede bir sınırdır. Aikimode Aiki Akademi’de 1.Dan ve üzeri derecelere sahip öğrenciler Aikikai’den (Dünyadaki en Prestijli Aikido Kuruluşu) onaylı diploma ve pasaport (yudansha) almaya hak kazanırlar. Merkezi Tokyo’daki Aikikai Foundation Aikido World Headquarters (Dünya Aikido Merkezi) bizim bağlı bulunduğumuz Aikido okuludur.Kyu ve Dan sınavlarına sadece Sensei’in uygun görüp kabul ettiği öğrenciler katılabilmektedirler.
Herkese başarılar.

Teşekkürler.

İletişim Numaralarımız

Haftaiçi 14.00-21.00 (*** Haftaiçi Cuma kapalıyız)   Haftasonu 09.00-19.00

  • Aikimode 4.Levent 0850 473 05 60
  • Aikimode Ataşehir 0850 473 05 60
  • Aikimode Bahçelievler 0850 473 05 60
Paylaş.